Cadeau bij inschrijving

cadeau-loterijen
Sommige loterijen geven een cadeau als je meespeelt. Soms is dat een afscheidscadeau, maar veel vaker is dat een cadeau bij inschrijving. Een loterij werft immers graag nieuwe spelers. Daarom zetten ze een welkomstcadeau in om je over de streep te trekken. Een welkomstcadeau lijkt natuurlijk leuk, maar het is ook oppassen geblazen.

Gratis meespelen

Meestal is het welkomstcadeau iets in de trant van een gratis lot. Daarmee kun je dan gratis meespelen. Dat kan bijvoorbeeld bij de Nationale Postcode Loterij en regelmatig ook bij Lucky Day, van Lotto. Het jammere is dat de meeste loterijen niet van tevoren vertellen welke prijs je wint. De BankGiro Loterij heeft zelfs een eigen cadeaushop. Door lid te worden en online de cadeaucode in te vullen, kun je zelf een keuze maken uit verschillende goede doelen cadeaus. Loterijen die bekend staan om het steunen van een goed doel, geven vaak ook de mogelijkheid je welkomstcadeau af te staan aan het goede doel.

Wanneer ontvang ik mijn cadeau?

De meeste loterijen doen er ongeveer twee weken over om het cadeau af te leveren. Je moet dan wel al een keer betaalt hebben voor het meespelen met de loterij. Er moet sprake zijn van een ‘succesvolle incasso’. Duurt het langer dan twee weken en heb je nog niets ontvangen, dan is het goed even met de loterij te bellen. Beloofd is immers beloofd. Wat je wint, hangt af van de loterij. De BankGiro Loterij gaf bijvoorbeeld een dagje Amsterdam weg. Je mag dan samen met een vriend of vriendin op pad: je gaat naat her Rijksmuseum, krijgt een rondvaart door de Amsterdamse grachten en eet een 3-gangen diner bij het Humphrey’s restaurant.

Nationale Postcode Loterij krijgt een boete

In 2012 ging de Nationale Postcode Loterij de fout in. De organisatie stuurde gratis krasloten en adverteerde daarop met teksten als: “Controleer de muntcode onder deze munt en u maakt gegarandeerd kans op 2500 euro!” Natuurlijk krassen potentiele spelers dan meteen het gratis lot open en zijn daarna stomverbaasd. Ze hebben 2500 euro gewonnen! Of toch niet? ‘Gegarandeerd kans maken’ is een flauwe woordenbrij die volgens de rechter misleidend is. Want spelers verwachten de hoofdprijs te winnen en dat is niet eerlijk. In de praktijk wonnen veel mensen namelijk een welkomstcadeau, in plaats van 2500 euro. Want ze maakten immers ‘gegarandeerd kans’. De rechter vond het geven van een gratis lot, in plaats van de beloofde 2500 euro, niet eerlijk. Daarom moest de Postcode Loterij een boete van 15.000 euro betalen.
Loterij

Naar de Staatsloterij

vinkje  Een mooie usp
vinkje  Misschien wel de mooiste usp
vinkje  Nog een mooie usp

Comments are closed.