header-miljoenenspel
Loterij Nederland

Miljoenenspel

7.5 / 10

Je bent vast bekend met Staatloterij, Lotto en Miljoenenspel. In dit geval gaat het vooral om Miljoenenspel. Inmiddels is het spel tien jaar oud en volgde het de lijn van Dayzers door een wekelijkse loterij te organiseren. Maar wat er anders aan was ten opzichte van zijn voorganger, was dat de bedoeling nu was om meer mensen een grote geldprijs te geven. Dit zou worden mogelijk gemaakt door een jackpot die zou worden verdeeld over meerdere geldprijzen.


De manier waarop dit systeem werkt is als volgt. Wanneer de jackpot niet valt, blijft dit geld staan en wordt het verhoogd totdat het bedrag de tien miljoen raakt. Wanneer dit het geval is, zal de jackpot áltijd vallen. Maar in essentie telt dus: een stijgende jackpot bij verkoop van meer loten. Het concept werd echter relatief snel ietwat aangepast, in 2014 al. Het komt er nu op neer dat wanneer de prijzen worden verdeeld worden elke deelnemer drie keer één miljoen kan winnen.

demo-attachment-196-Path_218

Review

Plus en minpunten
Loterij

Speel bij Miljoenenspel

vinkje 3x kans op 1 miljoen
vinkje Iedere zaterdag een trekking
vinkje Voor € 5 kun je al miljonair zijn

Trekkingen en uitslagen

Elke zaterdagavond, in Rijswijk op het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij. Dan vindt standaard de loting plaats. Onder toeziend oog van de notaris worden alleen nummers getrokken die ook daadwerkelijk verkocht zijn. Het begint met de trekking voor de gekleurde bal, die de prijs bepaald. Gaat het om een miljoen of wordt de prijs verdubbeld? Na de gekleurde bal wordt een Geluksletter, prijzenpakket en lotnummer getrokken, deze is te herkennen aan de combinatie van vijf letters en één letter. De trekking vindt dezelfde avond plaats, de uitslag wordt vervolgens om half tien bekend gemaakt. Deze is te zien op Miljoenenspel.nl.

Trekkingsdata

 • Trekkings moment
  Elke zaterdagavond

Uitslagdata

 • Uitslag trekking online
  Elke zaterdagavond om 21:30

Prijzen

Het prijzenpakket is als volgt opgebouwd:
 • De deelnemer maakt met elk lot wekelijks kans om drie keer een miljoen te winnen
 • Er worden hoofdprijzen verdeeld, bestaande uit €5.000, €10.000 en €20.000
 • Er zijn verscheidene prijzen te winnen tussen €2 en €450
De kans om te winnen bedraagt ruim 20 procent, maar de kans dat je inleg terugkrijgt of zelfs meer is bijna 15 procent. De gewonnen prijzen zijn bovendien belastingvrij. Als de prijs van één miljoen niet valt binnen het kalenderjaar, dan wordt er een trekking gedaan waarbij dat wél helemaal zeker het geval is.

Deelnemen / lid worden

Meedoen aan Miljoenenspel doe je door het kiezen van loten, waarbij je een Geluksletter kiest. Die letter wordt achteraan de getallen van je lotnummer geplaatst. Een lot kost €5 en per lot kan er een andere letter gekozen worden. Er kunnen maximaal tien loten tegelijk aangeschaft worden, met dus een totale waarde van €50. Los spelen kan, automatisch meespelen is ook een optie. Dan speelt de speler elke zaterdag automatisch mee.

Deelname

 • Enkel lot
  €5,-
 • Maximale loten
  10 stuks

Goede doelen steunen

Miljoenenspel wordt door de Nederlandse Loterij georganiseerd, die ook naar de omgeving kijken. Zo worden jaarlijks miljoenen gedoneerd aan de samenleving, sport en diverse goede doelen. In 2020 bedroeg dit totale bedrag liefst €168,5 miljoen. Het leeuwendeel (€106,1 miljoen) ging naar de Staat der Nederlanden via het ministerie van Financiën. Een ander groot bedrag (€45,2 miljoen) werd gereserveerd voor NOC*NSF en 77 sportbonden. De rest van het bedrag(€17,2 miljoen) ging naar goede doelen, zoals KWF, Kankerbestrijding, Diabetes Fonds, Brandwonden Stichting en Maag Lever Darm Stichting en Prinses Beatrix Spierfonds. Op de site van Nederlandse Loterij staat een compleet overzicht.
ministerie-van-financien-logo
noc-nsf-logo
prinses-beatrix-spierfonds-logo
maag-lever-darmstichting-logo

Speciale trekkingen Miljoenenspel

Miljoenenspel is een spel wat wekelijks gespeeld wordt. Momenteel zijn er geen speciale trekking, zoals dat wel het geval kan zijn op oudejaarsdag of koningsdag. Andere loterijen organiseren vaak wél iets anders dan.

Opzeggen bij Miljoenenspel

Wanneer je wil stoppen met spelen van Miljoenenspel is het mogelijk om je abonnement op te zeggen. Dit kan op drie manieren:

 • Een telefonische opzegging via 070 – 550 08 06 (bellen mogelijk op maandag t/m vrijdag tussen  9.00 en 21.00, snelste manier)
 • Online opzegformulier invullen, verwerkingstijd van tien werkdagen
 • Sturen van een brief naar: Klantenservice Miljoenenspel, Postbus 818, 2700 AV Zoetermeer

Opzegtermijn

 • Opzeggen kan per brief, bellen of online

Contactgegevens Miljoenenspel

Bij vragen is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 070 550 08 52, of een online formulier in te vullen. 

 

Vergelijkingswebsite

Wij vergelijken voor jou

5+ jaar ervaring

Wij hebben een uitgebreid team met verschillende expertises. Al ruim 5 jaar proberen wij onze bezoekers de meest relevante informatie aan te bieden over loterijen

Elke loterij zijn eigen review

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij loterij spelers een uitgebreidde en betrouwbare review geven. Dit doen wij voor elk soort loterij

Zowel nationaal als internationaal

Naast nationale loterijen focussen wij ons ook op internationale loterijen. Zo geven wij voor ieder wat wils. En zijn wij altijd up-to-date

Complete aanbod van loterijen

Wij hechten veel waarde aan goed advies. Om transparant te blijven geven we elke loterij een betrouwbare review met zowel plus- als minpunten

Andere loterijen

Wellicht ook interessant