header-eurojackpot
Loterij Nederland

Eurojackpot

7.5 / 10

Om Eurojackpot het best te definiëren mag gesteld worden dat het Europese lottotrekking is die is voortgekomen uit verschillende loterijen. De lotto is relatief jong, op 23 maart 2012 vond de eerste trekking plaats. Zes loterijen uit de landen Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland en Slovenië deden destijds mee. Maar in de afgelopen jaren hebben steeds meer landen zich hierbij gevoegd. Daardoor is Eurojackpot inmiddels een van de grootste loterijen van Europa.

Bij Eurojackpot vindt een double-pool loterij plaats. Dat houdt in dat er eerst een regulier nummer wordt getrokken tijdens trekkingen, daarna volgt een bonus nummer.
demo-attachment-196-Path_218

Review

Plus en minpunten
Loterij

Speel bij de Eurojackpot

vinkje Elke dinsdag en vrijdag een trekking
vinkje Hoogste jackpot van Nederland
vinkje Meespelen al vanaf €2,- per lot

Trekkingen en uitslagen

Elke week vindt er een trekking plaats om zeven uur op vrijdagavond in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Fysiek aanwezig zijn is niet mogelijk, via YouTube is het echter wel mogelijk de trekking online bij te wonen. Om tien uur is de uitslag bekend. Voor het inzien van de uitslag is het mogelijk de website en de app te checken. Oude loten kunnen ook gecontroleerd worden met de lotchecker.

Trekkingsdata

 • Wekelijks trekkings moment
  Op vrijdag om 7 uur

Uitslagdata

 • Trekkings moment
  Op vrijdag om 10 uur

Prijzen

Eurojackpot heeft twaalf prijscategorieën beschikbaar. Deze categorieën zijn online te vinden. In Categorie één bevindt zich natuurlijk de jackpot, die minimaal tien miljoen euro bedraagt. Maar deze kan echter niet vallen en daardoor stijgen naar een maximum van negentig miljoen euro. De kans dat je de jackpot wint? Eén op 95.344.200. En natuurlijk geldt: hoe hoger de prijscategorie, hoe hoger de winkans en hoe lager de prijs. De laagste wincategorie bijvoorbeeld, nummer twaalf, heeft een winkans van één op 42. Hier win je met wanneer je twee goede normale nummers hebt en één correct bonusnummer.

Deelnemen en lid worden

Deelnemen kan via drie manieren:

 • Online (via de website van Eurojackpot)
 • In de winkel (bij verkooppunten zoals supermarkten, benzinestations, tabaksspeciaalzaken en boekhandels)
 • Via de app (inloggen in de app kan met behulp van een vingerafdruk of Face ID)

Deelname

 • Manieren om deel te nemen
  Via de winkel, online of app

Goede doelen

Het gros van het geld wat binnenkomt gaat lineair door naar sportbonden en goede doelen. Dit doet Eurojackpot als onderdeel van de overkoepelende Nederlandse Loterij. Die stelt het bedrag vervolgens weer beschikbaar aan NOC*NSF, Nederlandse staat en diverse goede doelen. Het leeuwendeel ging mee naar het Ministerie van Financiën. In 2020 bijvoorbeeld, ontving zij €106,1 miljoen. Destijds ging er €45,2 miljoen naar NOC*NSF en €17,2 miljoen naar achttien verschillende goede doelen. Hieronder vallen Hersenstichting, Oranje Fonds, KWF Kankerbestrijding en Prinses Beatrix Spierfonds.
noc-nsf-logo
prinses-beatrix-spierfonds-logo

Speciale trekkingen

Eurojackpot heeft géén speciale trekkingen, het heeft alleen de wekelijkse. Hierin varieert het van andere loterijen in Nederland die wél speciale trekkingen hebben, zoals met oudjaar of koningsdag.

Opzeggen bij Eurojackpot

Wil je stoppen met meespelen bij Eurojackpot? Dat kan op volgende manieren:

 • Telefonisch via 070 - 550 08 06
 • Online, via een opzegformulier
 • Brief sturen, hoe en wat staat op de website vermeld
Bij zowel online als opzeggingen per brief dient rekening gehouden te worden met een opzeggingstermijn van tien werkdagen.

Opzegtermijn

 • Opzegtermijn van 10 werkdagen. Per brief, bellen of online

Contactgegevens Eurojackpot

Eurojackpot is bereikbaar via 070 550 08 52, een contactformulier of Messenger en Twitter.
Vergelijkingswebsite

Wij vergelijken voor jou

5+ jaar ervaring

Wij hebben een uitgebreid team met verschillende expertises. Al ruim 5 jaar proberen wij onze bezoekers de meest relevante informatie aan te bieden over loterijen

Elke loterij zijn eigen review

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij loterij spelers een uitgebreidde en betrouwbare review geven. Dit doen wij voor elk soort loterij

Zowel nationaal als internationaal

Naast nationale loterijen focussen wij ons ook op internationale loterijen. Zo geven wij voor ieder wat wils. En zijn wij altijd up-to-date

Complete aanbod van loterijen

Wij hechten veel waarde aan goed advies. Om transparant te blijven geven we elke loterij een betrouwbare review met zowel plus- als minpunten

Andere loterijen

Wellicht ook interessant