header-vriendenloterij
Loterij Nederland

Vriendenloterij

7.8 / 10

De VriendenLoterij is van Nederlandse komaf. De loterij is door Humanitas opgericht in 1989, als Sponsor Bingo Loterij. Sinds januari gaat Sponsor Bingo Loterij door het leven als VriendenLoterij. Het maakt deel uit van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Naast de VriendenLoterij hoort hierbij ook de Nationale Postcode Loterij en de Bankgiro Loterij. Liefst veertig procent van de inkomsten van deze organisaties gaat naar goede doelen.

De VriendenLoterij heeft van de Belastingdienst het tag ANBI gekregen; een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat houdt in dat bewezen is dat de desbetreffende instelling zich voor minimaal negentig procent inzet voor het algemeen belang. Bovendien werkt VriendenLoterij zonder dat het doel gericht is op het maken van winst. Het doel is juist het zoeken van fondsen, om bekendheid voor hen en aangesloten doelen te genereren.

demo-attachment-196-Path_218

Review

Plus en minpunten
Loterij

Speel bij de Vriendenloterij

vinkje Alle dagen prijs, elk uur een winnaar
vinkje Elke vrijdag bingo met hoofdprijs € 25.000
vinkje Elke maand kans op 1 miljoen

Trekkingen en uitslagen

Alle prijzen worden op één verschillende moment getrokken per maand, ondanks dat ze op verschillende momenten binnen een maand gewonnen kunnen worden. Dit verloopt via een reguliere procedure: met een notaris en op de laatste dag van de maand. Het decor van de trekking is Beethovenstraat 200 in Amsterdam, om tien uur ’s ochtends. De eerste dag van de maand worden de uitslagen vervolgens bekend gemaakt. Ook zijn er extra trekkingen, die kunnen plaatsvinden op andere data binnen deze maand, evenals de publicatie ervan. Desalniettemin worden deze altijd gecommuniceerd, check hiervoor de website van VriendenLoterij.

Trekkingsdata

 • Maandelijkse trekkings moment
  Op laatste dag v/d maand

Uitslagdata

 • Trekkings moment
  Eerste dag van de volgende maand t.o.v. de trekking

Prijzen Vriendenloterij

Bij de VriendenLoterij maak je elke dag kans op een prijs. De hoeveelheid per prijs worden ingedeeld in verschillende tijdsmomenten. Des te langer het tijdsmoment, des te hoger de prijs. Elk uur van de dag gedurende het hele jaar wordt er €1.000 gewonnen, op dagelijkse basis €10.000. Wekelijks gaat het om €25.000, tevens zijn er duizenden ander prijzen te winnen bij de Bingo. De grotere prijzen liegen er niet om: elke week kan er €100.000 gewonnen en elke maand liefst één miljoen euro. En daarbij zijn ook nog eens 200.000 andere prijzen te winnen, bestaande uit een geldprijs of soms een cadeaukaart, keukenmachine, fiets of zelfs elektrische auto.

Deelnemen en lid worden

Vanaf wanneer mag je deelnemen aan de VriendenLoterij? Achttien jaar is de leeftijd dat je mag starten. Het lotnummer wordt gevormd door de laatste vijf nummers van je IBAN-nummer. Bij elke trekking wordt €14,50 in rekening gebracht, dit bedrag wordt afgeschreven van je rekening. Wil je meespelen? Dat kan gewoon online geregeld worden. Je dient de volgende gegevens paraat te hebben, dan is alles zo gepiept:
 • Naam
 • Woonadres
 • IBAN
Vaak zijn er acties waarbij je een nieuwe deelnemer een inschrijf-cadeau opgestuurd krijgt. Zoals een gift of een tenue van een voetbalclub. Acties verlopen natuurlijk, daarom wijzigen ze soms ook en kan het presentje dus verschillen.

Deelname

 • Maandelijks
  €14,50 per trekking

Goede doelen

Wanneer je participeert bij de VriendenLoterij kies je zelf uit welke goede doelen en organisaties je elke maand steunt. Zo weet je dus precies waar je centen belanden. Maar ben je zo goedhartig dat je niet kan kiezen welke goede doelen je steunt? Wees niet bevreesd, VriendenLoterij selecteert dan automatisch zijn meerjarige culturele partners. VriendenLoterij steunt onder meer de volgende goede doelen: Aidsfonds, CliniClowns, Edwin van der Sar Foundation, Het Vergeten Kind, Het Rode Kruis, KiKa en Spieren voor Spieren. Maar ook de Nederlandse cultuurbranche wordt niet vergeten, want ook filmmuseum EYE en het Fries Museum delen mee in de vreugde.
rode-kruis-logo
kika-logo
eye-logo

Speciale trekkingen

In het programma van de VriendenLoterij staan een aantal speciale trekkingen elk jaar gepland. Het gaat in dit geval specifiek om de paastrekking, herfsttrekking en de kersttrekking. Hier gelden namelijk andere data voor gaarne publicatie en trekking. In totaal zijn er vijftien trekkingen per jaar. Tevens is er elke week een bingo, deelnemers doen hier automatisch aan mee.

Opzeggen bij Vriendenloterij

En als je wil opzeggen? Dat kan op verschillende manieren. Het kan gedeeltelijk of definitief, ligt er maar net aan waar je voorkeur ligt. Het kan op deze manieren:
 • Een schriftelijke opzegging, te adresseren aan Beethovenstraat 200, 1077 JZ Amsterdam
 • Een telefonische opzegging, via 088 020 1020
 • Online opzegging via een contactformulier
Opzeggen is natuurlijk altijd mogelijk en je krijgt een schriftelijke bevestiging.

Opzegtermijn

 • Opzegtermijn van 1 maand. Per brief, bellen of online

Contactgegevens Vriendenloterij

Contact opnemen met VriendenLoterij? Er staat een livechat voor je klaar en wederom is er een contactformulier online te vinden. Maar natuurlijk is er ook de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen, via het zelfde nummer waarmee ook opgezegd kan worden. Misschien wel zo makkelijk als je meerdere vragen hebt.

Het sturen van post kan naar het volgende adres:

VriendenLoterij

Beethovenstraat 200

1077 JZ Amsterdam

Vergelijkingswebsite

Wij vergelijken voor jou

5+ jaar ervaring

Wij hebben een uitgebreid team met verschillende expertises. Al ruim 5 jaar proberen wij onze bezoekers de meest relevante informatie aan te bieden over loterijen

Elke loterij zijn eigen review

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij loterij spelers een uitgebreidde en betrouwbare review geven. Dit doen wij voor elk soort loterij

Zowel nationaal als internationaal

Naast nationale loterijen focussen wij ons ook op internationale loterijen. Zo geven wij voor ieder wat wils. En zijn wij altijd up-to-date

Complete aanbod van loterijen

Wij hechten veel waarde aan goed advies. Om transparant te blijven geven we elke loterij een betrouwbare review met zowel plus- als minpunten

Andere loterijen

Wellicht ook interessant